www
Szerkesztő: Clodette Források: Itt
Nyitás: 2016. 11. 29. Böngésző: Chrome

Az oldalon található összes anyagok különféle forrásokból van összegyűjtve, átrendezve és leegyszerűsítve. A képek és a videók a megosztók tulajdonában állnak, mindig meg van jelölve az eredeti feltöltő. A lap nem ellenzi, de nem is támogatja a náci ideológiát, a cél az, hogy egy egyszerűsített, mindent összefoglaló lapon megtalálják a választ a kérdésükre az olvasók.

 
Gyorsmenü
Filmek SS
Indulók Vezetők
Vendégkönyv Log In
 
Legfrissebb
Részletes önéletrajzok
 
A linkek alatt találjátok az egyes személyek részletes önéletrajzát, idézetekkel, képekkel és helyenként videókra illetve filmekre vezető linkekkel. A legfrissebb tartalom mindig megtalálható a főoldalon, de a alábbi linksorban is elérhető.

 

 
Chat

 
Galéria
 
Várható

x Hitlerjugend

x Martin Bormann

x Csehszlovákia elfoglalása

x Molotov-Ribbentrop paktum

x Richard Wagner és Adolf Hitler

x Waffen SS

x Wilhelm Keitel

 
Hónap idézete

„A child laughs when it feels joy and cries when it feels pain. Both things, laughing and crying, it does with its whole heart. We have all become so tall and so clever. We know so much and we have read so much. But one thing we have forgot: to laugh and cry like the children do."- Joseph Goebbels

Még több idézetért kattins ide: LINK

 
elite
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2018.04.01. 15:56
2018.04.01. 15:56
2018.04.01. 14:45
2018.03.30. 13:57
2018.03.30. 13:34
Friss hozzászólások
 

Főoldal
Archívum - 2016. december

Hermann Göring

2016.12.26. 15:00, Clodette

Hermann Göring 1982. január 12-én született a bajorországi Rosenheimban. Családja azonban nem rosenheimi, édesanyja látogatóban volt a szülés idejében. Édesapja, Heinrich Ernst Göring jogi doktor volt, akit Otto von Bismarck nevezett ki a Német Délnyugat-Afrika első birodalmi biztosának. Göringnek négy testvére volt, közülük egyedül öccse utasítottal el a nemzetiszocialista ideológiát.

Ifjúkora

Élete első három éve során egy rosenheimi családnál volt, édesanyja gondozásba adta. 1901-ben Göring szüleivel és testvéreivel együtt a fiú keresztapjánál - aki egy zsidó orvos volt – élt. Tizenkét évesen apja elküldte egy kadét-iskolába, majd 1909-ben a Porosz Kadét Főiskolára jelentkezett.

A Reichstag felgyújtása

2016.12.23. 16:16, Clodette

(A Reichstag épülete 1930-ban)

Az NSDAP vezetőjét, Adolf Hitlert 1933. január 30-án Paul von Hindenburg birodalmi elnök nevezte ki Németország Kancellárjává. Kinevezésének hátterében az állt, hogy az akkori német elit nem volt elégedett a köztársaság munkájával, és úgy gondoltál, hogy ha egy, a nemzet által is elismert vezetőt választanak meg, egyensúlyba hozhatják az irányítást. Tekintve, hogy a náci párt nem rendelkezett abszolút többséggel a parlamentben, új szavazást írtak ki, így sikerült megszerezniük az abszolút többséget.

A müncheni sörpuccs

2016.12.21. 16:33, Clodette

Az első világháború utáni Németországban nagy politikai szerepet töltöttek be a sörházak. Több sörözőben politika egyletek működtek, munkásszövetségek és szakszervezetek alakultak, a társadalmi élet központjaivá váltak. Adolf Hitler 1919-ben az egyik ilyen sörözőben csatlakozott a frissen alapított Német Munkáspártba. Miután Hitler a párt vezetői pozíciójába került, az első tömeggyűlést 1920-ban tartotta meg a Hofbräuhaus sörözőben közel 2000 fővel. Ezen a gyűlésen kapta a párt a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt, tehát az NSDAP nevet.

Joseph Goebbels

2016.12.20. 21:33, Clodette

Fiatalkora

Paul Joseph Goebbels 1897. október 29.-én született Rheydt-ben, Poroszországban, viszont édesanyja holland származású volt. Gyerekkorában sokat csúfolták donga lába miatt, később ez akadályozta meg abban, hogy katonáskodjon. Katolikus egyházi iskolába járt, gimnáziumot szülővárosában végezte. Szegény családban született, így apja – aki bolti alkalmazott volt – látta a fiában rejlő tehetséget és mindent megtett fia tanításának érdekében.

1917-ben katolikus ösztöndíjjal egyetemre került, később Freiburgban folytatta tanulmányait. Összesen nyolc egyetemen tanult: Heidelberg, Bonn, Freiburg, Würzburg, Köln, Frankfurt, München és Berlin. Egyetemi évei alatt az írás foglalkoztatta, író akart lenni, igaz legtöbb próbálkozását elutasították, viszont megjelent két regénye: „Michael, egy német sors naplóoldalakon” (1928) és a z„Iskarióti Júdás” (1928), továbbá politikai iratai is megjelentek, mint például a „Kommunizmus maszk nélkül” (1935) illetve „A tántoríthatatlan” (1943). Ez kevés volt a hírnév megszerzésére, sikertelenségéért a zsidó összeesküvést okolta, az 1920-as évek végén vált antiszemitává. 1922-ben német irodalom és dráma szakon végzett, majd Heidelbergben doktorrá avatták.

NSDAP - hatalomra jutás

2016.12.11. 20:24, Clodette

Az első hatalomszerzési kísérlet

(Akik részt vettek a müncheni sörpuccsban balról jobbra: Heinz Pernet, Frederich Weber, Wilhelm Frick, Hermann Kreibel, Erich Ludenforff, Adolf Hitler, Wilhelm Brückner, Ernst Röhm, Robert Wagner)

A nácik részéről az első komolyabb hatalom átvételi kísérlet 1923. november 8.-án történt, ami a müncheni sörpuccs volt. Ezen a napon a bajor kormány tagjai egy gyűlést tartottak a gyárasokkal egy müncheni sörgyárban, amikor a rohamosztagosok és élükön Adolf Hitler berontott az épületbe és túszul ejtette a bent lévőket. Másnap megrohamozták München legnagyobb katonai állomását, ahol katonai puccsal akarták megszerezni a térség feletti irányítást, ám a túlerőben lévő kormánycsapatok könnyen leverték a felkelést. Hitlert és társait azonnal letartóztatták, majd a három hetes persort követve Hitlert hazaárulás vádjában 5 év börtönre ítélték. Büntetését a landsbergi erődben töltötte. Egyes források szerint nagyon kényelmes élete volt a börtönben, látogatókat fogadhatott, kimehetett sétálni az udvarba, és bőséges élelmet is kapott. Az 5 évből mindössze 1 évet (1923 novemberétől 1924 decemberéig). Ez alatt az egy év alatt diktálta le Rudolf Hessnek a Mein Kampf című könyvének szövegét. A mű két részből áll, az első Hitler életét és a pártot mutatja be, a második Nemzetiszocialista Párt eszméit, szabályait és az ismert köszönést részletezi.

 

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 

Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt